1


2


ponedjeljak, 15. siječnja 2018.

Da vaše biljke cvjetaju dugo i bogato: Bujno cvjetanje i lijepo lišće omogućiće nam OVAJ rastvor

Srodna slika
Bilo koje saksijsko cvijeće povremeno treba prihranjivati, naročito u vegetativnom periodu i periodu cvjetanja. Izazvati povećani rast i cvjetanje i najbeznadežnije biljke, pomoći će vam obični kvasac.
Fitohormoni, vitamini grupe B i auksini (biljni hormoni), koje se nalaze u kvascu, aktivno stimulišu deobu ćelija i rast biljaka. Prihranu takve vrste koriste profesionalni uzgajivači biljaka, piše uspesnazena.com!

Zahvaljujući ovakvoj prihrani, naglo se povećava aktivnost mikoorganizama u zemljištu, povećava se sadržaj ugljen-dioksida, mikro- i makroelemenata, što ima posebno blagotvoran uticaj na korenov sistem i spoljašnjii izgled same biljke. Dakle, ako želite da vaše biljke budu zdrave i cvetaju dugo i bogato, možete pripremiti rastvor za njihovu prihranu.
Prihrana za sobne biljke
Biće potrebno:

– 10 gr svježeg kvasca
– 1 kafena kašičica šećera

– 1 litra tople vode

Priprema:

Rastvorite kvasac u vodi, dodajte šećer i promješajte. Ostavite da odstoji, minimum 2 sata. Ovakvim rastvorom zalivajte cvijeće dvaput mjesečno u jesenje-zimskom periodu, i jednom u deset dana u proljećno-ljetnjem. Primjetićete kako lišće postaje zelenije, a cvjetanje bujnije i bogatije.

Izvor: uspesnazena


0 komentari:

Objavi komentar