1


2


srijeda, 17. siječnja 2018.

BOLONJEZ SOS....ORGINALNI RECEPT IZ JEDNOG ITALIJANSKOG RESTORANA


Sastojci
  • 250 gr faširane junetine
  • 250 gr faširne svinjetine
  • 100 gr slanine
  • 50 gr koncentrata rajčice
  • 50 gr maslaca

  • 3 kaš maslinovog ulja
  • 1 čaša mlijeka
  • 1 čaša crnog vina
  • 1 mrkva

  • 1 crveni luk
  • 1 štapić celera
  • 1 goveđa kocka
  • 300 ml vode
  • pp sol
  • pp papar
Priprema

Zagrijte na srednjoj vatri maslac i maslinovo ulje te dodajte sitno isjeckanu mrkvu. Dinstajte  mrkvu dok ne omekša nekih 5-10 minuta. Dodajte sitno sjeckani luk i celer te poklopite da se dinsta sve  dok posve ne omekane i luk postane staklast. Za to vrijeme isjeckajte sitno slaninu i dodajte da se dinsta.
Dodajte takođe mješano mljeveno meso. Ostavite da se dinsta oko 30 minuta. Dodajte čašu crnog vina i ostavite da posve ispari. Dodajte koncentrat rajčice. Dodajte sol i papar te malo rastopljene goveđe supe(napravljene od 1 juneće kocke i 300 ml vode). Kuhajte oko 1,5 sat do 2 i dadavajte polagano goveđu supu. Na kraju dodajte čašu mlijeka. Mijeko se dodaje po originalnom receptu mada ga vise mnogi ne koriste. Dobro promješajte i dodajte ponovo soli i papra ako je potrebno
Kuhajte jos kojih 5 minuta.

0 komentari:

Objavi komentar