1


2


subota, 20. siječnja 2018.

7 + 7 + 7 OVAKO SE ZOVE JER SVEGA IDE PO 7

ovako-se-zove-jer-svega-ide-po-72
Biskvit:
  • 7 bjelanjaka
  • 7 žlica šećera

  • 7 žlica oštrog brašna
  • 3 žlice mlake vode
Preljev:
  • 1 dl mlijeka
  • malo ruma
Krema:
  • 7 žumanjaka
  • 7 žlica šećera
  • 6 žlica oštrog brašna
  • 1 žlica gustina
  • 8 dl mlijeka

  • 250 g margarina
  • 1 kesica šlag pjene
  • 50 g čokolade
Priprema:

Biskvit: Izmiješati 7 bjelanjaka i postepeno nadodavati šećer, pa brašno i vodu. Biskvit staviti u nauljenu tepsiju i peći na 160°C dok biskvit ne porumeni (oko 25 min). Izvaditi biskvit čim dobije boju jer će u protivnom biti pretvrd. Ostaviti biskvit da se ohladi. Kada je biskvit ohlađen treba ga nabosti čačkalicom i preliti s 1 dl mlijeka i malo ruma. Krema: dobro izmiješati žumanjke, brašno, šećer, gustin i 1 dl mlijeka. Navedenu smjesu dodati u 7 dl vrućeg mlijeka i kuhati (kao puding) 5 minuta. Ostaviti kremu da se ohladi. Kada je krema hladna u nju dodati 1 margarin i dobro izmiješati. Gotovu kremu premazati po biskvitu. Pripremiti šlag po uputama na kesici i premazati kolač. Nakon toga sitno nasjeckati čokoladu i posuti po kolaču.

izvor: http://www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar