1


2


srijeda, 20. prosinca 2017.

DAME BUDITE OPREZNE: Srčani udar ima drugačije simptome kod žena! Obratite pažnju na ova

    
Srčani udar se može desiti i mlađima i starijima. Kako god, vaša ishrana je ključna u tome jer ako unosite dosta masti, soli, dolazi do začepljenja krvnih sudova, a time i do srčanog udara. Osim toga, ukoliko ste gojazni, veliki je rizik da dobijete srčani udar prije 30. godine. Zato se dovedite u red.
Zato se zdravo hranite, budite fizički aktivni i kontrolišite se kod ljekara. Prestanite ili barem smanjite sa cigaretama i alkoholom.
Mislite na sebe jer je šteta da se upropaštavate, uništavate i to svjesno. Razmislitee malo o sebi i svome zdravlju. Promijenite stvari na bolje…Obratite pažnju i na simptome koji vas mogu upozoriti da nešto nije uredu. Ovo su neki od simptoma, a vrlo su zastupljeni kod ženaa:
Bolovi u prsima, poteškoće pri disanju.  Bolovi u vilici, pa i zubobolja mogu ukazivati na ovaj problem, jer inače ako zub nije zdrav, nije ni čitav organizam. Povraćanje, mučnina, vrtoglavica, probavne smetnjee…Nadamoo se da vam je ovaj članak bio od koristi, a za više članaka o zdravlju i prirodnom liječenju posjetite našu web stranicu svaki dan i podijelite sa vašim prijateljima. Hvalaa!

0 komentari:

Objavi komentar