1


2


utorak, 14. studenoga 2017.

ZDRAVLJE-SAVJETI Istraživanje pokazalo: U GUBLJENJU KILOGRAMA USPJEŠNI SU SAMO ONI KOJI UJUTRO RADE OVU STVAR







Novo istraživanje na Sveučilištu u Pennsylvaniji pobilo je jednu činjenicu koju su nam razni fitness treneri i savjetnici redovito servirali. Naime, ako želite smršavjeti, ipak biste se trebali vagati svako jutro.






Naravno da vaga nije mjerilo mršavosti jer mišići teže više od masnog tkiva, no istraživanje provedeno na 294 žena koje nisu bile u ikakvom programu mršavljenja pokazalo je zavidne razultate, piše “Novi.ba“…

Na početku ispitivanja izmjeren im je indeks tjelesne mase, piše Independent, a postupak je ponovljen nakon šest mjeseci te dvije godine nakon toga. Neke od žena su se redovito vagale, a upravo su one uspjele zadržati nižu tjelesnu masu od onih koje to nisu činile.







Zašto se ipak potrebno vagati?

Znanstvenici kažu da nisu očekivali takve rezultate, ali došli su do zbilja logičnog zaključka – ako se redovito važemo, svjesniji smo svoje težine i u skladu s time je možemo kontrolirati te spriječiti prejedanje.

No, fitness treneri se baš i ne slažu s ovim zaključkom te kažu kako je važnije pratiti promjene koje se događaju na tijelu.

0 komentari:

Objavi komentar