1


2


srijeda, 1. studenoga 2017.

RUSKI RECEPT KOJI SE PRENOSI SA KOLJENA NA KOLJENO: Melem za cijeli niz bolesti!







Radi se o starijem ruskom receptu koji se prenosi u narodu sa koljena na koljeno, važi za recept kojeg je lako napraviti, a pomaže kod mnogih bolesti.

Za ovaj melem potrebno vam je 400 ml hladno cijeđenog ulja, po mogućnosti maslinovog.








Nije isključeno ni kokosovo ulje ako volite lijep i jači miris. 1 jaje, po mogućnosti domaće, organsko, 60 g pčelinjeg voska, piše “Doznajemo“…

Priprema

Skuhati jaje, uzeti žumance i izgnječiti. Staviti ulje u šerpicu i u njega vosak. Uključiti na laganu vatru.
Kad se vosak otopi, dodajemo žumance. Malo po malo, mrvicu po mrvicu stavljamo u šerpicu. Ulje treba da pucketa, ako počne da pjeni sklonite s vatre, pa opet vratite dok ne umiješate cijelo žumance.



Nakoan toga, procijedite kroz cijediljku i sipajte u teglu. Dobro bi bilo da dok se ne stegne promiješate par puta kako vosak ne bi pao na dno.

Korištenje

Mast je veoma efikasna.
Ako se mast koristi za obloge, potrebno je ugrijati na vodenoj pari (na otprilike 40 stepeni)



Ovaj melem pomaže kod:

1. Upala sinusa.
Istopite mast u kasici i odmah naspite u pipetu. Da ne bi se mast stegla, radite ovo brzo. Zakapati nos dva puta dnevno sa intervalom od jednog sata. Ljekari tvrde da možete se otarasiti i mjesečnog sinusitisa. Mast “probija” sinuse i povlači na sebe sav gnoj sa velikom jačinom.



2. Gnojni otitis. Savijeni komadić vate, umočeni u ovu mast staviti u uho. Po potrebi mijenjati, uz to mazati mast iz za uha. Mast izvlači sav gnoj. Tako se liječe svi otitisi, ne samo gnojni.



3. Gnojna angina, apcesi u grlu, upala krajnika. Staviti mast u grlo i obloge na vrat. Ako se radi naveče, ponavljajući proceduru 2-3 puta, ujutru apces puca.

4. Bronhitis,bol u želucu, crijevima, čirevi na tijelu, čmičke na očima. Tri puta na dan prije obroka, uzimati po pola kašičice masti.








5. Ženske bolesti: fibromioma do 10 nedelja, ciste na jajnicima, upale, mastitis. U vaginu se stavljaju tamponi sa ovom masti ujutru i uvečer. Postoje tvrdnje da poslije desetak dana, od ciste bi trebale ostati samo uspomene. Za fibromiome treba duže vremena. Kod mastitisa, na grudi se stavlja papirna salveta, umočena u mast, od gore – najlon kesa. Po mogućnosti, mijenjati na svaka 2 sata.

6. Opekotine, čirevi, rane, otoci, zubobolja, bol u zglobovima: Nanosi se na oboljelo mjesto preko noći i umotava se. Možete samo komadićem vate, natopljenim u mast, ako rane nisu velike.
Kod zubobolje – mast se uzima čistim prstom i maže se bolni zub i desni.

7. Troficki čirevi, gangrena: također stavljati papirne salvete natopljene mašću i mijenjati na svaka 2 sata. Iz rana bi obilato trebao početi curiti gnoj.

8. Kod liječenja hemoroida – pravi se tampon od gaze i stavlja se u anus preko noći, 8 – 10 dana ili dok ne dođe do poboljšanja.

9. Sve što se maže – radi se na noć. Obloge na bolesne zglobove, koljena – umotavati.

10. Mast je dobra za ojačavanje noktiju – utrljati u nokte preko noći.

Napomena: vosak mora biti naturalni, pčelinji. Za spoljnu upotrebu može se koristiti bilo koje biljno ulje. Za unutrašnju – bolje je maslinovo.

0 komentari:

Objavi komentar