1


2


utorak, 24. listopada 2017.

Roditelji OPREZ: Opasan izazov se širi Fejsbukom, pitanje je kada će stići u Srbiju



"Fejbuk" istražuje igru pod nazivom "48 sati izazova", u kojoj se deca pretvaraju da su nestala. Roditelji imaju sve veći problem, koji sve brže stiže i do Srbije.

Da li je prisustvo dece na "Fejsbuku" ponovo na ispitu?




Cilj igre je da sakupite poene time što će se vaše ime što češće pojavljivati na "Fejsbuku" ili tako što ćete dobijati sve više lajkova za poruke u koje ste uključeni nakon nestanka.

Zabeleženi su slučajevi dece koja su napuštala školu zboh izazova

Učesnici imaju 48 sati da sakupe maksimalno bodova, nakon čega treba da objave svima da su bezbedni. Do sada nije bilo potvrđenih izveštaja o tome da je neko učestvovao, ali "Fejsbuk" je rekao da to razmatra. Portparol ove društvene mreže izjavio je:

- Sigurnost mladih ljudi na "Fejsbuku" je odgovornost koju mi smatramo vrlo važnom. Čekamo izveštaje kako bismo bili sigurni da možemo da preduzmemo brze akcije ako je to potrebno. Vrlo blisko sarađujemo sa stručnjacima za interenet, centrima za nestale da bismo mladim ljudim obezbedili pozitivna iskustva. "Fejsbuk" blisko sarađuju sa agencijama za sprovođenje zakona za bezbednost dece, podstičemo ljude da koriste alate za prijavljivanje sadržaja koji ih zabrinjava.

Poznat je slučaj 12-godišnje Li koja je nestala iz škole, a nakon što se pojavila, njena baka je rekla da sumnja da je Li pristupila igri "48 sati izazova".

- Sada je prestravljena i mislim da počinje da shvata koliko je pogrešila - rekla je baka.

Majka devojčice koja je nestala kaže da deca nisu svesna problema, misle da je sve to samo zabavno
MAJKA DEVOJČICE KOJA JE NESTALA KAŽE DA DECA NISU SVESNA PROBLEMA, MISLE DA JE SVE TO SAMO ZABAVNO FOTO: PROFIMEDIA
Druga žena, iz Severne Irske, koja je želela da ostane anonimna, sugurna je da je njena ćarka učestvovala u ovom "bolesnom" izazovu.






- Strah koji je ostao u našoj porodici je neobjašnjiv. Bila sam prestravljena, mislila sam sasu mrrtve ili silovane, prodate. Ali ova deca misle da je sve to zanimljivo... Nije bilo ni trenutka kajanja kada je moje dete odvedeno u policijski pritvor i kada ju je policija dovela kući. "


(metro.co.uk)

0 komentari:

Objavi komentar