1


2


nedjelja, 29. listopada 2017.

Pet najpopularnijih ženskih parfema svih vremena




Konstantno se  pojavljuju novi parfemi, ali veoma mali broj njih zasluži titulu “večnih” parfema. Ovakvi parfemi su poznati skoro svakoj dami, ako ih nisu imale u svojim kolekcijama, onda su sigurno posegle za testerima na policama u parfimerijama.






N°5 – Chanel

Ovo ste mogli i pretpostaviti. Bez obzira da li nam se svideo ili ne Chanel N°5 su zapamtile mnoge generacije. Coco Chanel je 1921. godine napravila ovu nezaboravnu mirisnu notu, ubacujući malo vanile, ruže i jasmina, jer je i sama tragala za „mirisom žene“. Vrijeme je pokazalo da je ova mirisna nota ostala pojam onoga što bi svaka žena željela da svojim parfemom postigne.

Shalimar – Guerlain

Nastao je 1925. godine, a njegov tvorac je Jacques Guerlain. Smatra se još jednim starim, ali klasičnim parfemom, svijetao je i romantičan, sa dodatkom cvijeta irisa i vanile idealan je za dan. Ime mirisne note nastalo je prema drevnoj priči o caru koji je svoju ljubav prvi put video u Gardens of Shalimar (Vrtovima Shalimara).

L’Air du Temps – Nina Ricci

Kao i sve što je potpisano sa Nina Ricci i ovaj parfem  pokazuje romantičnu i najženstveniju stranu žene. Parfem je lansiram 1948. godine, posle Drugog svjetskog rata, pa bijeli golubovi na poklopcu simbolizuje mir.

Centralno mjesto zauzima mirisna nota karanfila, koja je ublažena notama ruže i jasmina. Zatim, kombinacija ljubičice i irisa sa drvenim notama kerdovine i sandalovine daje dovoljno reskosti, a finalni miris je postignut mošusom i amberom.






Opium – Yves Saint Laurent

Ovaj raskošan, senzualan, provokativan parfem pojavio se 1977. godine. On opija, očarava već četiri decenije. Orijentalna nota je postignuta kombinacijom mandarine, karanfila, jasmina i vanile.

Poison – Dior

Ovaj parfem je u trenutku pojavljivanja, 1985. godine, bio revolucija među parfemima. Žene ga ili vole ili mrze, ali ih ne ostavlja ravnodušnim. U visokim notama je korijander, centralni miris je “divlje voće”, med narandže i tuberoza, u bazi je opopanar. I sama bočica je misteriozna, tamna i elegantna. (lepotaizdravlje.rs)

0 komentari:

Objavi komentar