1


2


subota, 3. lipnja 2017.

Torta sa trešnjama- VIŠNJAMA..ODLIČAN KOLAČ ZA LETNJE DANE..





Potrebni sastojci
kore za tortu - 3 kom. od kakaoa
tečna čokolada - 100 g
liker od čokolade - 50 ml
slatko od trešanja - 1 mala teglica
trešnje - 250 g
šećer u prahu - 1 šolja
ceđeno kiselo mleko - 400 g
kisela pavlaka - 600 g
ZA UKRAS
kokosove mrvice - karamelizovane
čokoladne kapljice
* merne jedinice



Način pripreme
Umutiti šećer u prahu sa pavlakom i ceđenim mlekom, dok se ne dobije gladak krem.

Odvojiti oko 1/3 smese i u nju dodati tečnu čokoladu.

Ređati tortu na sledeći način: prvo svaku koru preliti likerom, pa staviti jednom krem od čokolade, drugi put žuti krem. Ponoviti proceduru i sa drugom korom, pa preko žutog krema staviti slatko od trešanja.

Preko treće kore staviti tanak sloj od žute smese i celu tortu premazati onim, što je ostalo.

Sa strana posuti mrvicama, a odozgo ukrasiti celim trešnjama (ukoliko nemate svežih, može i onima iz slatka) i čokoladnim kapljicama. Ostaviti tortu da prenoći u frižideru, da dobro upije

0 komentari:

Objavi komentar