1


2


subota, 3. lipnja 2017.

Stracciatella torta-nepečena - lagana i finog ukusa! ZA LETNJE DANE IZVRSNA...



Sastojci

   Podloga:
 450gr mlevene plazme    
40gr čokolade u prahu    
150gr margarina ili maslaca  
 120gr mleka  
 50gr mlevenog lešnika  




 Fil:
500ml jogurta    
500ml slatke pavlake    
100gr šećera    
20gr želatina+10 kašika vode    
20gr vanil šećera    
200gr crne čokolade    

Ganaš glazura:
200 ml slatke pavlake  
 200gr čokolade




Priprema    
1.     Podloga: Maslac otopiti, i sjediniti sa plazmom, čokoladom u prahu, mlekom i mlevenim lešnikom. Dobro izraditi i staviti u kalup od 28 cm (ova količina je taman za taj kalup)    
2.     Fil: Dobro umutiti slatku pavlaku sa šećerom i ostaviti je sa strane.     Izrendati na krupno crnu čokoladu.     Želatin i vodu pomešati i otopiti na tihoj vatri (ili u mikrotalasnoj na 30s).     Zatim, želatin dodati u jogurt, promešati i odmah sjediniti mikserom sa umućenom pavlakom i izrendanom čokoladom.     Preliti preko podloge i sve lepo izravnati. Ostaviti u frižider dok glazura ne bude gotova.  
 3.     Ganaš glazura: Slatku pavlaku polako zagrejati (ali da ne provri) i dodati čokoladu. Mešati dok se čokolada ne istopi i dobro sjedini sa pavlakom (najbolje je mešati sa žicom). Preliti preko torte i ostaviti na hladnom da se dobro stegne.

 izvor : coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar