1


2


četvrtak, 8. lipnja 2017.

MALI SLATKI ZALOGAJIĆI...



Od lisnatog tijesta i  file od oraha i grožđica..recept sa krizme od moje šogorice.Mande .Interesantno ona peče fine  kolače u mjestu kad su kakve fešte a ne zna kako se koji kolač zove osim čupavaca i malih zalogajčića..zato kad sam rezala  skoro 3h kolače i skupa slagale na tacnu kolače ...po izgledu sam pogađala koji bi to bio recept..Kolače sam fotkala i zapisala pokoji recepti, ć.pa ćemo ih spremiti ovdje na sigurno..nadam se da neće poplaviti (ipak su na sigurnom i ručno zapisani)

Sastojci
1 pakovanje lisnatog tijesta

FILA
20 dag mljeveni orasi
1 dcl mlijeko za pofuriti
5 dag grožđica namočenih u rum
Vanilin šećer Dolcela+ malo šećera po ukusu
10 dag šećera
malo cimeta
mrvicu soli
malo ruma

Priprema
1.
Možemo lisnato napraviti i po ovom receptu od zoja-gita  *, Pavloska* ili Lilest*, branka- *ili  neko koje radite već domaće lisnato još bolje, ali ako vam se žuri  kupimo gotovo..
Lisnato tijesto razvaljati (imamo 2 komada su u pakovanju) .. svaki pravokutnik razrežemo na pola i dobijemo 4 komada koja razvaljamo što tanje  tijesto....  izbockamo vilicom razvučemo što tanje  i stavimo filu (nadjev) I smotamo kao raladu ili savijaču..   Roladice  malko zarežemo na šnitice ali ostane u komadu kao male štruce Premažemo razmućenim jajetom   i stavimo peći.
Pečemo na 200°C    dok lijepo ne porumeni  otprilike  cca 25 minuta.  Kad su pećene i ohlađene narežemo male slatke zalogajčiće  koji su baš mali..



2.

Fila  ♥ : je kao za mini orahnjače  Pofurimo orahe sa vrućim mlijekom dodamo  malo grožđica cimeta šećera..i po želji cimeta.  Na razvaljano tijesto rasporedimo filu i zarolamo..

0 komentari:

Objavi komentar