1


2


nedjelja, 28. svibnja 2017.

KIFLICE, PRAVO DAMAĆE, LAGANO U SVOME DOMU SE PRIPRAMAJU MEKANE KO DUŠA...


.
Sigurno ima preko hiljadu recepata ali svako ima svoju omiljenu varijantu. Moji u kuci ih obozavaju kako punjene tako i prazne. Kraljica testa je kiflica i sve varijante su podjednako ukusne.



Sastojci
1 kg. brasno
250 ml. mlijeka
250 ml. vode
2 jaja
150 ml. ulja
2 velike kasike secera
1 velika kasika soli
1 pecivo
1 kocka kvasa ( 40 gr.)
80 gr. margarina ili mas
 DODAJ U POPIS ZA KUPNJU
Koristili smo



Maxi puding okus vanilija
Lino lada milk



Maxi puding okus vanilija
Lino lada milk
12
Priprema
1.
U malo mleka stavimo secer i kvas i jedna kasika brasna i ostavimo da se kvas aktivira
2.
U jednu posudu sipamo preostalo mlako mleko,vodu, jedno jaje i jedan belanc a zucku ostavimo sa strane,ulje i kvas i izmesamo i dodamo soli i prasak za pecivo i polako mesajuci dodajemo brasno.
3.
Testo istresemo na radnu povrsinu i mesimo da se dobije nelepljivo testo i ostavimo da naraste oko jedan sat, mozda i vise, odnosno da se testo udvostruci.
4.
Kad je   naraslo od njega odkidamo testo velicine ping pong loptice i svaku sucemo kao elipsu i uvijemo. Ja sam pravila pola prazne pola punjene sa sirom, pavlakom i sunkom . Ostavimo da nadolaze jos pola sata.
5.
Odozgo ih premazemo sa zuckom i dve kasike mleka i posipamo sa susamom ili crnim kimom ili soli, ko kako hoce i stavimo po mnogo malo margarina (mas). Jedna trecina margarina treba da se utrosi za sve kiflice.

6.
 Kiflice pecemo na 200 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju.
Posluživanje
U svako vreme i sa svacim.

0 komentari:

Objavi komentar