1


2


subota, 27. svibnja 2017.

Cokoladna rolada s kremom od bijele cokolade,JEDNOSTOAVNO FENOMENALNO..




Za ljubitelji bijele čokolade poklanjamo izvrstan recept za fantasticnu poslasticu! Cokoladna rolada s kremom od bijele cokolade s mekim biskvitom i pjenastom kremom od bijele cokolade, koji se topi u ustima, mamiće vas i vaše najmilije da uzmete zalogaj više.Priprema

Zutanjke pjenasto izmiksati s secero dodati vodu, med i vanilin secer. Umijesati rucno prosijano brasno i na kraju snijeg od bjelanjaka, isto rucno umijesati kruznim pokretima odozdola prema gore.

Na veliki protvan od pecnice staviti pek papir i izliti smjesu, dati mu oblik preko cijelog protvana i peci u zagrijanoj pecnici na 230C°. Izvaditi protvan nakon 30 sekundi do 1 minutu. Okrenuti biskvit na drugi cisti pek papir i skinuti stari papir s biskvita. Zarolati biskvit s cistim papirom i ostavite da se ohladi.



Za kremu od bijele cokolade rastopiti cokoladu na pari. Staviti listove zelatine da nabubre u malo vode oko 10 minuta. U medjuvremenu staviti vrhnje za slag i secer na vatru i cim prokuha, ubaciti ocijedjenu zelatinu i iskljuciti vatru. Mijesati dok se ne rastopi. Sada dodati rastopljenu bijelu cokoladu i umijesati dobro sve skupa. Odvojiti zutanjke od bjelanjaka. Izmiksati cvrsti snijeg od bjelanjaka. Zutanjke ubaciti u smjesu od cokolade i mijesati sve dok se ne dobije lijepa glatka krema. Na kraju njezno umijesati snijeg od bjelanjaka, rucno, kruznim pokretima odozdola prema gore. Ostaviti kremu u hladnjaku da se malo stisne.

Kada se biskvit dobro ohladio, premazati ga kremom preko cijele povrsine, ali ostaviti preko rubova oko 2 cm cisto da ne bi iscurilo kada se zarola. Staviti cijelu bananu po duljini rolade ako se zeli. Zarolati ju pazljivo i zamotati u pek papir. Staviti ju u hladnjak da se dobro stisne.

Sastojci

Biskvit

1 zlica vode
150 g gorkog kakaa u prahu
400 g brasna za biskvite
100 g meda
4 jaja (srednje velicine)
80 g secera
1 vanilin secer
Krema od bijele cokolade




200 g bijele kvalitetne cokolade
3 g zelatine u listovima
75 g vrhnja za slag
2 zutanjka
3 bjelanjka
25 g secera

0 komentari:

Objavi komentar